Mat & nöje

Äta ute

Det är betydigt billigare att äta på restaurang i Liepãja än i Sverige. Det är inga problem att äta en middag för 50, 60 kronor. Om du tror att maten i Liepãja är tråkig, så kommer du bli positivt överraskad. I Liepãja kan du äta lettiska maträtter, amerikanska biffar och ungerska langos. Det finns det gott om kötträtter, vegetariska rätter och naturligtvis fisk- och skaldjursrätter eftersom Liepãja ligger vid havet.

Det finns många bra restauranger i Lijepaja som serverar både lettisk och internationell mat. De vet dessutom hur man lagar riktigt bra internationell mat och serverar inte torra biffar och tråkiga sallader. Vad sägs om att ta en kväll i Thailand genom att äta på en riktigt bra thailändsk restaurang? De flesta restauranger server goda viner och gott öl till maten.

En av de bästa restaurangerna i Liepãja är Verais Kapteinis. Här finns riktigt goda internationella och litauiska maträtter. Vad sägs om whiskeymarinerad stek eller fårstek med rödvins- och plommonsås serverad med aubergin och örtrisotto eller ”Captain’s Catch”, nyfångad fisk som serveras med valfri sidrätt? De flesta varmrätter kostar mellan 50 och 80 svenska kronor. Den dyraste varmrätten kostar ungefär 160 kronor. Förrätter, efterrätter, soppor, sallader och barnmeny finns också.

Uteliv

I Liepãja behöver du inte ha tråkigt och känner du för att gå ut finns det gott om barer, klubbar och dansställen. Tre av de populäraste ställena är:

1st Rock Café. Om du vill att ha riktig helkväll ska du gå på 1st Rock Café. Här finns amerikansk och internationell mat, flera barer, dansgolv, biljard och en pub på taket. För många partysugna invånare och turister är ett besök på 1st Rock Café ett måste.  Hur skönt är det inte att sitta på taket och se ut över staden en ljummen sommarkväll med en drink i handen?

Big 7. Big 7 är en enormt stor och populär nattklubb som har det mesta: Mat, dryck, flera dansgolv, relaxavdelning, biljard, enarmade banditer och *harkel* gogodansöser.

Klubs Pablo. Om du gillar livemusik ska du gå på Klubs Pablo. På Klubs Pablo spelar olika lettiska band och artister live varje kväll. Klubben har även en utomhusterrass där du och dina vänner kan sitta njuta av kvällssolen med en öl i handen.

Booking.com