Resa & bo

Resa

Enklast sättet att ta sig till Lijepaja är naturligtvis med flyg. Du landar i Palanga som bara ligger 6 mil från Liepãja. Därifrån tar du dig enkelt med buss. Om du bokar din sommarresa i god tid, till exempel under den svenska vintern, kan du få en tur och returresa till Palanga från Stockholm Arlanda för drygt 1 000 kronor!

Från Köpenhamn flyger du direkt till Palanga. Om du flyger från Stockholm flyger du antingen via Köpenhamn eller via Riga. Flygtiden är inte speciellt lång. Flyg från Köpenhamn till Palanga eller Stockholm till Riga tar bara drygt en timme. Anslutningsflyg från Riga till Palanga tar 45 minuter.

Boende

Det är inte dyrt att bo i Liepãja. Naturligtvis beror det på vilken standard du vill ha, om du ska på lyx- eller budgetsemester. I Liepãja finns det pensionat och hotell i alla prisklasser.

Budgetresenären kan boka ett dubbelrum från 200 svenska kronor eller ett rum för fyra personer för 300 kronor. Överlag håller rummen rätt okej standard för denna prisklass. Travellers Beach Hostel och Hostel Brize är två billiga vandrarhem som även har privata rum.

För 500 till 600 kronor per natt i ett dubbelrum kan du ta in på ett bättre hotell som har restaurang och riktigt fina rum. Hotel Kolumbs är ett bra exempel på ett sådant hotell.

Om du vill slå på stort kan du ta in på Hotellet Liva och betala drygt 6 000 kronor per natt i ett dubbelrum. Men ärligt talat, du får lika fina rum för 500–1 000 kronor. Däremot är hotellet i sig mycket lyxigt och har betydligt fler faciliteter än de billigare hotellen.

Ta sig runt

Det billigaste sätter att ta sig runt i Liepãja är att åka spårvagn, men det finns bara en linje. En resa med spårvagn kostar inte ens 4 kronor. En bussresa kostar högst en krona mer, men finns många bussrutter att välja på. Om du lägger till ytterligare en krona kan du alltid stoppa en minibuss så slipper du trängas i lokaltrafiken.

Att åka Taxi är betydligt dyrare, men ändå billigare än i Sverige.

Vill du ta dig utanför staden rekommenderas att hyra en hyrbil. Det kan vara ett trevligt sätt att ta sig runt i Lettland med.

Booking.com